Background Image

Nieuws

21-5

IVBO legt nieuw warmtenet aan bij Residentie Sandweghe


Als voorzitter ben ik trots dat IVBO een nieuw warmtenet aanlegt aan Residentie Sandweghe. De 70 appartementen zullen verwarmd worden dankzij de energie die vrijkomt bij de verwerking van het huishoudelijk afval. Hierdoor wordt 70 ton CO2 per jaar bespaard. Mooi voorbeeld van hoe het afvalverwerkend bedrijf ook een leverancier van grondstoffen is.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/groene-warmte-voor-nieuwbouwproject-sandweghe

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
17-5

AllRide maakt Brugge slimmer, mobieler en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren


Met AllRide zetten we stappen vooruit om van Brugge een slimme stad te maken, waar ook de mobiliteit én de luchtkwaliteit beter van worden. Ik dank alvast de leerlingen van het Brugse Sint-Franciscus Xaveriusinstituut voor hun medewerking en wens hen veel veilige fietskilometers toe!

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
8-5

Brugse Stadsschouwburg ingepakt


Nu nog ingepakt, maar straks is de Brugse Stadsschouwburg opnieuw in alle schoonheid te bewonderen. Dat is zorg dragen voor ons rijk patrimonium.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
6-5

Zorg dragen voor ons Belfort en energiebesparende maatregelen nemen


Twee vliegen in één klap bij de geplande renovatie van het Belfort: via goed doordachte ingrepen zorg dragen voor ons eeuwenoud patrimonium én het nemen van sterke energiebesparende maatregelen.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
2-5

Heilige Magdalenakerk wordt Ecokerk


In het Nieuwsblad verscheen vandaag het interessante artikel over hoe de Kerkfabriek van de Heilige Magdalenakerk zich heeft omgevormd tot Ecokerk. Als we onze stad klimaatrobuust willen maken hebben we de inzet nodig van iedereen. De H. Magdalenakerk zorgt voor pionierswerk met innovatieve toepassingen als infraroodverwarming waardoor de mensen in de kerk het warm hebben en niet de lucht bovenaan in de kerk.

Enkel dit nieuwsitem zien